Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους!

Σήμερα μικροί και μεγάλοι επιστρέψαμε το μεσημέρι στην Άγρα με πολύ ενθουσιασμό και πολλές γνώσεις! Η σημαντικότερη γνώση ήταν ότι στην Άγρα υπήρχε το ένα από τα 5 ηφαίστεια που υπήρχαν στη Λέσβο πριν από 20 περίπου εκατομμύρια χρόνια!

Οι υπεύθυνοι του μουσείου μας υποδέχτηκαν πολύ όμορφα, μας έδειξαν ένα βιντεάκι σχετικά με τη δημιουργία του απολιθωμένου δάσους, έπαιξαν ένα παιχνίδι μαζί μας και μας ξενάγησαν στο μουσείο, αφού μας χώρισαν σε μικρές ομάδες.Έπειτα, η ομάδα των μικρών παλαιοντολόγων έκανε «ανασκαφές» και ανακάλυψε απολιθώματα και οι συντηρητές έμαθαν για τη διαδικασία της συντήρησης και καθάρισαν μικρά απολιθώματα.Τέλος, είχαμε τη χαρά και την τιμή να μας μιλήσει και ο κ. Ζούρος, διευθυντής του Μουσείου και καθηγητής στο Τμήμα Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αντικείμενο τη γεωμορφολογία – γεωτεκτονική. Εκείνος που έχει κάνει το μουσείο γνωστό σε όλον τον κόσμο!

Οι υπεύθυνοι του μουσείου έδωσαν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για το ενδιαφέρον που έδειξαν, για την ενεργή τους συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια των προγραμμάτων και για την ΥΠΕΡΟΧΗ συμπεριφορά τους! Εμείς, οι εκπαιδευτικοί, με τη σειρά μας, θέλουμε να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια και στους γονείς, γιατί αυτή η άριστη συμπεριφορά εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την οικογένεια!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


by Bliss Drive Review