3 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, πραγματοποιήθηκε χθες στο σχολείο μας μια σειρά βιωματικών δράσεων, όπως γραφή στη γραφομηχανή τυφλών, ζωγραφική με κλειστά μάτια, επαφή με κείμενα που διαβάζουν οι τυφλοί μαθητές, κίνηση στον χώρο με φίλο-οδηγό, καθιστό βόλεϊ, επικοινωνία με αυτιστικό παιδί, γνωριμία παραολυμπιακών αγώνων, προσπάθεια κατανόησης κειμένου και λύση ασκήσεων σε ξένη γλώσσα, γραφή κειμένου ενώ ο συμμαθητής μας το κινεί.

Οι δράσεις αυτές είχαν ως στόχο να μπορέσουν οι μαθητές μας να αντιληφθούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν παιδιά με τύφλωση, αυτισμό, κινητικά προβλήματα, νοητική αναπηρία, δυσλεξία. Στις δράσεις συμμετείχαν όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του Γυμνασίου Πέτρας, κ. Μαγγαναδέλλη, που μας δάνεισε τη γραφομηχανή τυφλών (μηχανή braille) που διαθέτει το σχολείο του και τον διευθυντή του Δημοτικού Παρακοίλων, κ.Χατζημωυσή, που μας ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτής της μηχανής. Όλοι οι μαθητές μας ενθουσιάστηκαν γράφοντας το όνομά τους στην γραφομηχανή braille!

Μία μέρα γεμάτη διαφορετικότητα και αγάπη, γιατί σε αυτόν τον κόσμο…τον κόσμο μας… ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


by Bliss Drive Review