Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Μεσότοπο

Σήμερα επισκεφτήκαμε το γειτονικό μας χωριό, τον Μεσότοπο, μετά από πρόσκληση της διευθύντριας του Δημοτικού Σχολείου Μεσοτόπου, κα Ιωάννας Κάλφα, την οποία ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τόσο για την πρόσκληση όσο και για τη φιλοξενία!

Αρχικά, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσοτόπου παρακολουθήσαμε την κουκλοθεατρική παράσταση “Ο Ψαροτρομάρας”, ένα έργο γραμμένο από την Φρόσω Χατόγλου την δεκαετία του ’80, έργο διαχρονικό, βγαλμένο από τη ζωή, όπου με έντεχνο και χιουμοριστικό τρόπο περνάει τα μηνύματα της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας! Τα ίδια τα παιδιά κατά την διάρκεια της παράστασης “νιώθουν” την αδικία και βοηθούν να επαναστατήσουν τα ψαράκια ενάντια στον Ψαροτρομάρα και τα σχέδια του να φτιάξει ένα μεγάλο παλάτι γκρεμίζοντας τα σπίτια τους στον βυθό της Ψαροχώρας. Ένα έργο που μας βοηθά να συσχετίσουμε τα όσα συμβαίνουν στον κόσμο των ψαριών με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου! Με την τεχνική του μαύρου θεάτρου, τα εντυπωσιακά σκηνικά και χρώματα, αυτή η παραγωγή του κρητικού θιάσου είναι βέβαιο πως θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό των παιδιών!

Έπειτα, επισκεφτήκαμε το λαογραφικό μουσείο Μεσοτόπου, όπου ο πρόεδρος του χωριού μάς υποδέχτηκε με πολλή χαρά και μας ξενάγησε!

Στη συνέχεια, επιστρέψαμε στο Πολιτιστικό Κέντρο για να ακούσουμε τα τραγούδια και τα ποιήματα που είχαν ετοιμάσει τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Μεσοτόπου για τη γιορτή του Πολυτεχνείου και ήθελαν να μας τα παρουσιάσουν με την ευκαιρία της συνάντησής μας αυτής. Αφού τελείωσαν, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ και Στ’ τάξης του σχολείου μας, ζώντας μία μοναδική εμπειρία, ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν κι εκείνοι τα τραγούδια “Μαλαματένια λόγια, Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ”. Η συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε όταν οι μαθητές του Μεσοτόπου χάρισαν τα τριαντάφυλλα που κρατούσαν στους δικούς μας μαθητές!

Ακολούθησε χαλάρωση με ομαδικά παιχνίδια στο γήπεδο του χωριού, και επιστρέψαμε πίσω στην Άγρα με μια ποικιλία εικόνων, μελωδιών, γνώσεων, συναισθημάτων!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.


by Bliss Drive Review